Български

 

Обадете ни се: (+359) 893 979 834

Търси
Галерия
Новини от 8a.nu

Курсове на скали

катерене на скали ниво I

Курсът е предназначен за абсолютно начинаещи.  Провежда се веднъж на сезон (освен ако желаещите не надвишават максимума). Продължава 3 дни - от петък до неделя.

Курсът включва:

Основни правила в спортното катерене. Инвентар. Екипировка. Категоризация, етика в спортното катерене.

Основни възли. Видове. Функции. Употреба

Осигуряване. Рискове. Фактори на падане.

Разекипиране на спортен маршрут, самоосигуряване, спускане от спортен маршрут

Изпит. Сертификат.

Не е необходим предишен катерачен опит. 

ЗАПАЗИ МЯСТО

катерене на скали ниво II

Курсът е предназначен за преминали курс за начинаещи.Подходящ е за катерачи, които желаят да усъвършенстват двигателните си качества и умения, независимо от разновидността, към която ще се насочат в бъдеще (свободно, алпийско, на закрито, на открито и т.н. катерене). Провежда се всеки 3 месеца.Продължителност: 2 дни - учебни 16 часа (летен сезон)

Курсът включва:

Усъвършенстване на скали. Водене и осигуряване.Разекипиране с рапел. Спасяване от неизкатерен маршрут или при опасност.


Техника на катерене.
Катерене в различни стилове в спортното катерене.
Тактика и техника.Психически принципи. Трудност. Мобилизация
Изпит. Сертификат.

Участниците е необходимо да са преминали начален курс.

При завършен курс в друг клуб, ще бъде необходимо преминаване на допълнителен изпит за приравняване.

ЗАПАЗИ МЯСТО

КУРС ПО КАТЕРЕНЕ НА СКАЛИ НИВО i

Подробна информация:

Мястото се определя специално и зависи от сезона и бъдещите участници.

По традиция: Сърбия, национален парк "Йелашничка клусура", 2160 км от София / в Македония, обект за катерене 'Демир Капия', 350 км.

Продължителност: 3  дни - 4 - 8 ч/ден* 

Изучават се 6 възела, разновидностите на катеренето, принципите на спортното катерене, особености на инвентара, триене на обектите, потенциални опасности и как да се справяте с тях. 

Целта е да се  научите да ВОДИТЕ нерядко срещаните опасни грешки и то свободно, да осигурявате абсолютно АДЕКВАТНО, да РАЗЕКИПИРАТЕ абсолютно ПРАВИЛНО и изключително лесно маршрут с партньор.

След завършването на курса, всеки успешно завършил курсист получава сертификат, указващ актуалните му знания и умения.

Той ще умее да се  катери самостоятелно на скали на всеки спортен  обект  по света и у нас.

Ще му бъде необходима единствено практика, която всеки желаещ би могъл да придобие отново с нас, на следващите ни нива или на индивидуална тренировка.

Обучението при нас е висококвалифицирано! Методите ни на работа са присъщи само за нас до момента, поради поради сходството им по-скоро с руска или западно-европейска школи по катерене и тренировки.

Тук можете да откриете списък и информация за всички спортни обекти по света, всички регистрирани изкачвания на катерачи (5+-9b+) и да планирате своето първо катерачно предизвикателство или просто да се запишете отново при нас, за да го осъществим заедно. 

*Зависи от сезона. Зимният сезон е кратък - курсът понякога не е прекалено дълъг. През пролетния, летния и есенния сезон денят е по-дълъг и курсът също. 

ЗАЯВИ СИ МЯСТО

ОРГАНИЗАЦИЯ

 • Първо е необходимо да си запазите място за курса. След време трябва да заплатите 180 лв (възможно е на 2 части). Следете информацията за курса по всички наши канали. Преди курса правим организационна среща, на която да определим точното място на обекта, да си раздадем карти и насоки, да се разпределим по коли (в случай, че не сме с бус при участието на няколко деца), да изясним екипировката и застраховките.

  Всеки участник пътува с уговорен на тази среща транспорт, като достига в точния час на скалите.Често пъти ние даваме насоки за всяка подробност, с която сме се срещали на триповете ни до този момент.

 • Среща: около 15 - 18 ч. на лесно разпрознаваемо място близо до скалите или в кафене.
 • Първия ден се провежда лекция и се изучават всички въли по програма. Провежда се изпит над тях.
 • Втория ден: лекция,  катерене по свързки и осигуряване. Изпит.
 • Вечеря в местен ресторант или покрай палатките
 • Нощуването е на ваше разположение с нашата подкрепа, опит и препоръки
 • Третия ден: лекция, катерене и разекипиране, изпит.
 • Вечерята е съпътствана от награждаване на успешно завършилите.
 • Отпътуването към България става след сертифицирането.
 • Предимства: Теоретични дискусии на различни теми, свързани с  тренировъчния процес, психологически и развлекателни въпроси, свързани със спортното катерене Програми.

  Цел: Да се придобият и след това разширяват знания и умения за катерене и участия в различни мероприятия от развлекателен или състезателен характер.

   Резултат: Самостоятелно катерене на спортни маршрути по всякакви обекти за спортно катерене по света и у нас.


КУРС ПО спортно КАТЕРЕНЕ НА СКАЛИ "усъвършенстване" ниво II 

КЪДЕ? Mястото зависи от записалите се участници. Те се групират и разпределят според характерни особености. Често пъти то е в Гърция на различни обекти.

Продължителност: 2 дни - 4 (зима) - 8 ч (лято) / ден

В курса се надграждат знанията и уменията, усвоени до този момент. Набляга се на техника и тактика.

КАКВО СЕ ИЗУЧАВА? Изучават сe разновидности на разекипирането, общи принципи наспасяване от неизкатерен маршрут, видовете падания, технически общи принципи на движението в пространството, специфични особености на техниката в детайли,  влияние на индивидуалните особености въхру техниката в различните стилове и видове и т.н в катеренето. Освен това се изучава: тактика, стратегия, психология на катеренето; какво и как ни носи "удовлетворение" в катеренето и всичко останало, с което се сблъскваме по време на катерене.

Цел: да се КАТЕРИТЕ РЕЗУЛТАТНО (термин в спортната теория, означаващ нещо конкретно:-)), да осигурявате абсолютно БЕЗОПАСНО, да разекипирате абсолютно правилно и изключително ЛЕСНО всеки екипиран /спортен/ маршрут.

Изучава се рапел.

Нивото на обучение при нас е ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНО! Методите, които използваме са наша запазена форма, почерпани от дългогодишен научно и практически обоснован опит.

Той ще умее да се справя с всичко, свързано със спортното катерене  на скали самостоятелно на всеки катерачен  обект.

Ще му бъде необходима ЕДИНСТВЕНО ПРАКТИКА

 • ГАРАНТИРАН РЕЗУЛТАТ!

  Всеки наш курсист усвоява ПРАВИЛНО работата с основен инвентар, за да надгради впоследствие  двигателната част и психическия фактор.

  Никой наш курсист не "бедства" и не "оцелява" (освен по желание). НИЕ СЕ КАТЕРИМ, А НЕ БЕДСТВАМЕ!

ЗАПАЗИ МЯСТО

организация

 •  

  • Първоначално трябва да си запазите място.  В този курс местата често пъти са запълнени. Запазването на място може да бъде съпътствано директно със заплащане на целия курс*.

  • След запазването на място, следва заплащането  - 160 лв (без промоция), обикновено това е около седмица - 2 след заявката.

  • Правим организационна среща, на която определяме мястото, транспорта, нощуването и подробностите по екипировката на участниците.

  • Клубът осигурява цялата екипировка (без еспадрили за катерене), в случай че участниците не притежават такава: въжета, седалки, каски, ленти, карабинери, примки, осигурителни устройства и т.н. Екипировката се ползва само от СК МАНИАК и само по предназначение в присъствието на инструктор.

  • Първия ден: катерене преговор и осигуряване

   Вечеря се в предварително избран ресторант или около палатките.
  • Нощува се на подходящи места в близост до скалите, като с наша препоръка може да организирате обособено такова или сред природата.
  • Втори ден: осигуряване и рапел. Изпит

   Резултат: Самостоятелно катерене на екипирани маршрути по всякакви обекти за спортно катерене по света и у нас. След завършването на курс при нас, всеки успешно завършил курсист получава сертификат. 

   В този сайт (8a.nu) можете да откриете информация за всички спортни обекти в света, всички регистрирани изкачвания на катерачи (5+-9b+) и да планирате своето първо катерачно предизвикателство или просто да се запишете отново при нас, за да го осъществим заедно. 

 • *При отлагане на курса пари не се връщат.

Маняк лого

Индивидуални тренировки по катерене, курсове и обучение по катерене на скали, катерачни пътешествия..

Контакти:

 Моб: +359 893 979 834

 Моб: + 359 879 683 734

 majorsunster@maniacclimbing.com

Последвай ни!

 • Facebook
© 2016 - 2021 Всички права запазени